forsiden
om g?rden
vi som bor her
dyrene
fuglene
kontaktkontakt
kontakt

WyandotteSølv sort/randet Wyandotter

Er en amerikansk hønserase som er rolige og lette å få tamme. Vekten ligger på 2,2-3 kilo for høna, mens for hanen 3,4-3,8 kilo. Det er en hønerase som er kjent for å være en god egglegger også om høsten og vinteren. Den legger store lysebrune egg med stor plomme. Det er også fine slaktedyr med lyst fint kjøtt. Det er en rase som har fine tegninger i fjærdrakten og har rosenkam. Den finnes i ulike fargevarianter, men vi har sølv sort/randet og gull sort/randet. Målet er å få til en stamme som kan bli gode utstillingsdyr.
http://www.wyandotte.nl/index1.htm


Egg fra Maran og Wyandotter


Dverg kochin og chabos

Vi kar en liten flokk med dverghøner som går i en flokk. Chabos er en japansk ur-dverg og som vil si at den finnes bare som dverg rase. Chabos får en  i svært mange farge- og fjærvarianter. Vi har krøllbefjærede som er hvetefarget. Det er en livlig og tillitsfull rase som veier 6-700 gr. De er gode rugere, ruger gjerne sammen flere og deler på oppfostringen av kyllingene. På grunn av sin størrelse krever den ikke så mye plass. Den har korte ben og er derfor spesielt avhengig av et tørt underlag. Se film.
http://www.backyardpoultrymag.com/issues/2/2-6/Terry_Beebe.html

Dverg-kochin er også en ur-dverg og den har vi i gult og i hvitt, men de finnes i flere fargevarianter.  Det er en massiv og dypstilt høne med fjær på benene, som har en vekt på 7-800 gr. De er svært gode rugere og omsorgsfulle kyllingmødre, lette å få tamme og er rolige og tillitsfulle.
http://www.feathersite.com/Poultry/CGA/Cochins/BRKCochinBty.html

Påfugler


Vi har fire blå påfugler, to haner og to høner. De går også ute hele året i volier. Er vi hjemme går de løs på tunet her. De blir ikke kjønnsmodne før de er tre år, så dette blir det første året vi kan få kyllinger etter de. De ruger i fangenskap. Påfugler kan bli gamle, opp til 25 år har vi hørt. Vi har to haner sammen uten problem, de er svært godmodige og fredelige fugler. Se film.
http://www.gbwf.org/pheasants/blue_peafowl.html

TIL TOPPEN

 

Det er en del fjærkre her. Det er påfugler og flere typer rase-høns.

Vi har kyllinger til salgs på våren og i sommerhalvåret.